Humanitas

Kindervakantieweken

Dinoland_week3_55

Een fantastische zomervakantieweek!

Er zijn kinderen die om medische, financiële of sociale redenen niet op vakantie kunnen gaan. Humanitas organiseert voor deze kinderen in de zomervakantie een aantal vakantieweken. Zowel de organisatie als de uitvoering van deze kindervakantieweken wordt verzorgd door vrijwilligers. Deze vrijwilligers worden ondersteund en geschoold door beroepskrachten. De kinderen beleven met elkaar een geweldige week, vol plezier, avonturen, ontspanning, sport en spel.

De kindervakantieweken van Humanitas beschikken over het Keurmerk Kindervakanties, en daar zijn we trots op.

Hoe ziet een kindervakantieweek er uit?

Elke vrijwilliger begeleidt vier kinderen. Tijdens de week begeleidt een vaste vrijwilliger de kinderen bij activiteiten als knutselen, sporten, spelletjes, een speurtocht, maar ook bij een bezoek aan een attractiepark, dierentuin of zwembad.

Groningen

De kinderen uit de provincie Groningen gaan tijdens de Kindervakantieweken naar Kampeerboerderij De Veldhoeve in Orvelte. Wekelijks gaan er ongeveer 40 kinderen van 6 tot en met 12 jaar mee. Zij verblijven daar in een groepsaccommodatie met verschillende slaapkamers. Dit is onder begeleiding van 16 vrijwilligers, er is een apart kookteam die de kinderen en vrijwilligers voorziet van gezonde en lekkere voeding door de dag heen.

Friesland

De kinderen uit de provincie Friesland gaan tijdens de Kindervakantieweken naar Bakkeveen en Oudemirdum. Wekelijks gaan er tussen de 30 en 40 kinderen mee. De groepen zijn onderverdeeld in drie groepen: de 6 t/m 8-jarigen; de 9- en 10-jarigen en de 11- en 12-jarigen. Dit is onder begeleiding van gemiddeld 14 vrijwilligers. Zij dragen alle taken van de week gezamenlijk.

De groepen van 6 t/m 8-jarigen en 9- en 10-jarigen gaan naar Kampeerboerderij Groen in Oudemirdum. Zij verblijven daar in een groepsaccommodatie op een melkveeboerderij met twee ruime slaapzalen. De 11- en 12-jarigen gaan naar Kampeerboerderij De Harmsdobbe in Bakkeveen en verblijven daar in een groepsaccommodatie met twee slaapzalen.

Drenthe

De kinderen uit de provincie Drenthe gaan tijdens de Kindervakantieweken naar Kampeerboerderij Alinghoek in Drouwen. Wekelijks gaan er tussen de 40 en 50 kinderen mee. Deze groepsaccommodatie heeft verschillende slaapkamers.

De kinderen zijn onderverdeeld in twee groepen: de 7 t/m 10-jarigen en de 11 t/m 14-jarigen. Dit is onder begeleiding van 16 vrijwilligers, er is een apart kookteam die de kinderen en vrijwilligers voorziet van gezonde en lekkere voeding door de dag heen.

Zomeropvang

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar die wat extra aandacht nodig hebben, organiseren wij een aparte week; de zomeropvang. Deze week wordt begeleid door 12 vrijwilligers die ervaring hebben met kinderen die extra aandacht nodig zijn. Elke vrijwilliger begeleidt twee kinderen. De maximale groepsgrootte van de zomeropvang is 20 kinderen. Zij verblijven in Kampeerboerderij Alinghoek in Drouwen.

Wanneer beginnen de Kindervakantieweken weer?

De vrijwilligers voor de Kindervakantieweken zijn aanwezig van zaterdag t/m zaterdag; zaterdag & zondag is het voorbereidingsweekend. De data van twee groepen in Friesland (6 t/m 8 jaar en 11&12 jaar) wijken af, zij gebruiken namelijk de zaterdag als voorbereiding. Voor de kinderen begint het op de volgende data:  

24 juli – 29 juli
Groningen (6-12 jaar)
Friesland (9&10 jaar)
Friesland (11&12 jaar, van zon-vr.)

31 juli – 5 augustus
Groningen (6-12 jaar)
Friesland (6-8 jaar, ma-vr.)
Drenthe (11-14 jaar)

7 augustus – 12 augustus
Groningen (6-12 jaar)
Drenthe (7-10 jaar)

14 augustus – 18 augustus
Zomeropvang (8-12 jaar, ma-vr.)

Foto 3